Jump to content

President of the Russian Soviet Federative Socialist Republic

Ibat king Wikipedia

Ing presidente ning Russian Federation (Russian: Президент Российской Федерации, romanized: Prezident Rossiyskoy Federatsii) ye ing executive head of state ning Russia. Ing presidente ye ing chair ning Federal State Council at ing supreme commander-in-chief ning Russian Armed Forces. Ityang mataas a pwesto king Russia.

Ing makabagong incarnacion ning pwesto mituking mula kareng presidente ning Russian Soviet Federative Socialist Republic (RSFSR). King 1991, si Boris Yeltsin in elect nung presidente ning RSFSR, bang maging first non-Communist Party member a in elect king metung a makapangyarihang Soviet political role. Mitagumpe ya king crucial a papel king pamag-dissolve ning Soviet Union a mituking pamag-transform ning RSFSR maging Russian Federation. Sunduan king pamag-ere ning dakal a scandals at pagdududa king kayang leadership, mituking kasaralan king Moscow king 1993 Russian constitutional crisis. Bilang resulta, meimplementa ing bagong konstitusion at ing 1993 Russian Constitution manalbe king eganagana. Ing konstitusion manyalung Russia a metung a semi-presidential system a mitpagbadu king presidente ning Russia mula king Government ning Russia a humahawak ning executive power.

King aliwang kasulatan, nung ing presidente ning Russian Federation e makatupad king kayang katungkulang, deng katungkulang iti itular a temporaryus king prime minister ning Russia, a maging acting presidente ning Russia.